понеделник, 26 ноември 2007 г.

Трафика в София - няколко идеи (безплатно)

Кмета на София и главния архитект предложиха програма срещу задръстването в София, която според тях щяла да струва над 3 000 000 000 лв. (ТРИ МИЛИАРДА ЛЕВА)!?
На мен 3 млрд. лв. си ми изглеждат като ужасно много пари. А на всичкото отгоре самата програма, не може да се намери току така в интернет, има само медийните коментари по нея. Т.е. не е много ясно за какво точно ще се харчи въпросната сума, камо ли как точно е сметната (освен ако не е на принципа „на око плюс нещо отгоре”).
Има едно съвсем просто нещо, което може да се направи незабавно и което няма да струва кой знае колко, а именно да се забрани на товарни коли да зареждат обекти между 08:00 и 19:00 часа. Същото ограничение да важи и за камионите събиращи сметта от кофите за боклук. За да има ефект, обаче трябва да се контролира спазването на забраната, а не да остане само на хартия. Но защо нашите уважавани управници да си мърдат пръста и да вършат работа, в която няма „келепир”. А виж, в харченето на едни 3 млрд. лв. има мнооооого възможности да се „припечели нещичко”.

Няма коментари: