четвъртък, 8 ноември 2007 г.

Движението в София - тотален блокаж

Днес (08. ноември) към 8:30 часа сутринта минавайки покрай Александър Невски видях как полицията е блокирала трафика около църквата причинявайки невероятно задръстване в сутрешния пиков час. Докато наблюдавах изнервените шофьори, видях как в забраненото за движение пространство се суетят 20-на униформени музиканти. По-късно прочетох в онлайн версията на в-к Дневник, че цялата работа е заради: професионалният празник на полицията - 128-годишнината от създаването. Мдаааа, на това му викам дежа вю - защото на 5 юли тази година "другаря" Румен Петков пак беше наредил блокиране на центъра на София в пиков час през работен ден заради познайте: 5 юли - официален празник на служителите от Министерството на вътрешните работи!!! Какво излиза - май основната работа на МВР не е да "лови" престъпници и осигурява ред, а по-скоро да излежда добре пред камерите и фотоапаратите на медиите, а може би някаква съвсем друга, непонятна на нас "простите" граждани цел. Какво от това че затваряме една от най-натоварените отсечки на двумилионен град в пиков час. И блокираме движението в столицата, той и без това трафика си е проблем на кмета, така му се пада! Важното е как хубаво изглеждат парадните лампази на фона на църквата. Момент да позирам, даааа хубава снимка, не си личат торбичките под очите...

Не знам кога на другаря вътрешен министър ще му дойде акъла, може би ако се приеме специален закон който го задължава в нечетен ден да ползва градски транспорт, а в четен - личният си автомобил, но без право на "буркан".

Сега сериозно...

Правя следното предложение: МВР ако искат да си празнуват официален празник по 10 пъти в годината, само ако обичат да не го правят в работен ден, в пиков час, на центъра на София, затваряйки движението за "важното" събитие. Всъщност като се замисля, би било хубаво този пример да бъде последван и от всички останали знайни и незнайни чиновници, които за цяло и нещяло организират парад, официално честване и т.н.

Няма коментари: