понеделник, 28 януари 2008 г.

Кучетата си лаят, кервана си върви...

Днес прочетох в "Дневник", че строителството в Натура 2000 зоната "Иракли-Емине" е започнало. Ето и снимка, която взех от сайта на "Дневник":

А по-долу публикувам текст взет от сайта на фирмата инвеститор (www.swissproperties.net):

"Swiss Properties Ltd. е българска компания за инвестиции в недвижими имоти и строителство с конкретен фокус върху строителството на първокласни луксозни жилищни имоти и ваканционни курорти край Черно море. В основата на нашия бизнес лежи строителството, изграждането и въвеждането в експлоатация на ваканционни селища с цел продажбата на отделни имоти за жилищно ползване или за персонални инвестиционни цели.

С гордост ви представяме нашия нов проект - “Riverside Village”. Разположено в райско кътче в околностите на курорт Иракли, селището се състои от 16 самостоятелни къщи и 35 апартамента в 3-етажна жилищна сграда. Всички от тях са с великолепни гледки към морето или реката."

Очевидно е че правителството не може (или не иска) да постави спирачка пред алчността на българските инвеститори. Затова моля всеки който иска да остане някаква природа за нас и децата ни да пише протестен имейл на Ставрос Димас, комисар по околната среда в ЕК: stavros.dimas@ec.europa.eu . Засега не мога да предложа готов вариант на текст, нито на български нито на английски, моля всеки който му хрумне нещо да пише в секцията коментари.

Пак казвам - не съм против туризма, както и построяването на хотели или ски-писти, еко-пътеки и т.н. Но когато всеки един инвеститор почне да строи където и каквото си поиска погазвайки българските закони и европейските директиви не ни чака нищо хубаво в дългосрочен, а и не толковва период.

Няма коментари: