вторник, 29 юли 2008 г.

Езикът на триглавата ламя

Както се казваше в популярна наскоро реклама "гледам и не вярвам на ушите си". Та слушам аз какво казват европейските чиновници и политици на българските си колеги, но после от отговора на нашите управленци, установявам че явно говорят на някакъв друг език, различен от официалният български. Ето например няколко фрази на книжовен български и на езика на тройната коалиция, на която май по й приляга прозвището триглавата ламя:

  • "Никой от управляващата коалиция не отрича критичните проблеми" - в превод означава, това че не отричаме, не значи че признаваме за каквито и да е било проблеми.
  • "Държавата има готовност и възможност да компенсира спрените пари по програмите на Европейската комисия" - т.е. след като ни хванана, че крадем от европейските данъкоплатци ние ще си крадем от българските, то и без това българина е свикнал да го крадат яко, а той да си мълчи.
  • "Коалицията не е само тройна, но и трайна" - да разбираме ще се краде до край, пък след нас и потоп.
  • "Въпреки желанието на Брюксел правителството не може да "прочисти" съдебната власт, защото тя си е такава" - правителството не може, не иска и няма никакво намерение да решава проблемите на съдебната власт, даже всъщност на крадливите властимащи една корумпирана съдебна система е много удобна - така си знаеш, че дори и да те хванат, ще си платиш и толкоз.
Ами това е. И на следващите избори, като пак не отидете да гласувате, много моля после да не се чудите защо на власт са мошеници, крадци и престъпници!

Няма коментари: