четвъртък, 13 март 2008 г.

„Нормална практика” или за лудия и зелника….

Според премиера Станишев блокирането на средства било "нормална европейска практика, когато има съмнения за целесъобразността на една или друга операция". Много интересно, защо премиера чака да му се каже от друго място, че има „съмнения” вместо да се гледа работата, която май беше Министър-председател на Република България. Излиза че задълженията му се изпълняват от други. В такъв случай няма смисъл да заема този пост. Естествено другаря Станишев ще стиска зъби и няма да си подаде оставката докато не бъде принуден от силата на обстоятелствата. На всички е ясно че приказките на нашите политици за морал са чиста проба замазване на очите на хората

Май стана нормална практика, престъпленията и безхаберието на управляващите да се обявяват за „нормална европейска практика” (справка - Доган и купуването на гласове или обръчите от фирми). Това което на запад наричат корупция и престъпления у нас бива омаловажавано и замазвано с умалителното „корупционни практики”.

Нека се разберем – няма такова животно „корупционни практики” има КОРУПЦИЯ и ПРЕСТЪПЛЕНИЯ. Както за една жена не може да се каже, че е „малко бременна”, така и няма малки конфликти на интереси например.

Крайно време е да почнем да наричаме нещата с истинските им имена. Защото осъзнаването на един проблем е първата стъпка от решаването му.

За господата на власт, които очевидно така са се ояли и самозабравили, може и да е нормално. Само че за мен не е нормално да търпим такива управници, които крадат така че да остане и за правнуците им, след което да ни обясняват благо, че това било… ”нормално”



Няма коментари: