четвъртък, 27 септември 2007 г.

Паркирането в София

Как се справя общината с проблема с паркирането в центъра на София? Много лесно! Всяко място където успее да паркира автомобил, бива обявено за синя зона!! Това че по този начин не се увеличават местата за паркиране, очевидно НЕ Е ПРОБЛЕМ НА ОБЩИНАТА!!! Разни приказки за построяване на подземни или надземни гаражи във или около центъра на София биват подминавани или с презрително мълчание или с изказвания от вида на "това и ние сме го мислили, ама няма как да стане". И естествено - за общинарите е много по лесно да обявят тротоара при Докторската градинка например, за синя зона и без да са вложили пари (ако не броим стойността на 10-на знака) да почнат да прибират пари.

Стигаме и до поредната "гениална" идея на главния архитект на София Петър Диков. Тя предвижда шофьорите да платят 350 лв. годишна такса за правото да плащат втори път когато паркират в центъра на София. Въпросното безумие би имало известен смисъл, ако общината предоставяше някаква алтернатива на паркирането в центъра на София - например паркинги около центъра на София, където да може да се паркира не за 2 часа, а за цял ден и не на цена 2 лв. на час. Така всеки ще си направи сметка дали да паркира извън центъра и да върви после пеш или да плаща такса 350 лв. на година, плюс 2 лв. на час в последствие. При липсата на такава алтернатива обаче, предложението на г-н Диков ми прилича повече на УЗАКОНЕНА ФОРМА НА ГРАБЕЖ.

Мисля, че е по-редно нашите "скъпи" градоначалници, първо да ни осигурят начин да паркираме нормално, а след това да ни смъкват кожите от гърба...

Няма коментари: